De afkorting SEO zal je ongetwijfeld wel eens hebben gehoord. Wat betekent de afkorting SEO en wat kun je er mee?

Wat betekent de afkorting SEO?

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization. Vrij vertaald in het Nederlands is dit zoekmachineoptimalisatie. Wellicht dat dit je nog niet direct heel veel zegt dus graag zou ik hier nog een en ander over willen toelichten op deze pagina.

SEO betekenis

Dat je weet waar de afkorting en de Nederlandse vertaling voor staat betekent niet direct dat je weet wat de betekenis van SEO precies is. Simpel gezegd; met SEO verbeter je de website (on-page en off-page) om hoger in Google te komen met jouw website. Dit doet je door een technische sterke website neer te zetten, die snel laadt en qua structuur goed in elkaar zit. Door steengoede én relevante content te schrijven die de lezer boeit. En door autoriteit op te bouwen door links vanaf andere sites naar jou te laten verwijzen.

Waarom SEO?

Als je goed gevonden wordt online, kun je daar veel profijt van hebben. Je kunt nieuwe potentiële klanten naar je website leiden die wellicht jouw product of diensten af gaan nemen. Daarnaast is het ten opzichte van SEA een meer langdurig traject dat je ingaat en investeert in je eigen kanalen. Met SEO ga je aan de slag om je website beter te laten functioneren en dat kan weer een positief effect hebben op je algehele conversieratio. Door te investeren in SEO kun je indirect vaste klanten krijgen die direct naar jouw zoeken. Het vergroot je naamsbekendheid.

Heb je naar aanleiding van het lezen van deze pagina nog steeds vragen? Neem dan eens contact met ons op.

Menu