Waar moet je opletten bij het maken van een website

Het maken van een standaard website kan best eenvoudig zijn. Veel hosting aanbieders bieden hun klanten een gratis website builder. Door te klikken en te slepen kun jij dan je eigen website maken. Vaak stellen zij ook CMS systemen zoals Joomla, WordPress en Magento gratis ter beschikking. Zonder technische kennis kun jij dus een website of webshop gaan ontwerpen. Dit bespaart honderden euro’s per jaar. Daarnaast kan het ook nog eens veel tijd en personeelskosten besparen.

Zelf een professionele website leren maken

Op het internet zijn veel tips en video’s te vinden waarmee jij jouw eigen website kunt maken. Zonder technische kennis kun jij ook een professionele website gaan maken. Vaak maken de hostingpartijen gebruik van een website builder waarmee je met slepen en klikken een volledige website in elkaar kunt zetten. Soms zijn deze ook geoptimaliseerd voor de zoekmachines waardoor er meteen klanten komen. Daarnaast zijn er verschillende thema’s die je voor een lage prijs erbij kunt kopen. Zo kun je stapsgewijs aan de slag met het maken van je eigen website. Ook zijn deze website geoptimaliseerd voor mobiele weergaven. Steeds meer mensen bezoeken een website vanaf een mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet. Een ander voordeel is dat je het iedereen kunt leren. Wanneer je bedrijf groeit dan kun je dit ook aan een ander leren. Zo kan hij of zij de website verder af gaan maken of uitbreiden.

Waarom voor WordPress kiezen?

Ruim ⅓ van de bedrijven wereldwijd maakt gebruikt van WordPress hosting. Dit komt omdat het super snel werkt en goede resultaten behaald in de zoekmachine. Daarnaast is het een gebruiksvriendelijke manier voor ondernemers om hun eigen website of webshop te beheren. Je kunt namelijk een template kopen en deze zonder programmeerkennis aanpassen aan jouw smaak. Echter is het ook mogelijk om allerlei handige programma’s aan WordPress te koppelen. Zo kun je ervoor kiezen om WordPress te gebruiken in combinatie met je boekhoudingssysteem. Op deze manier komen alle facturen op een plek wat ervoor zorgt dat je minder administratief werk hebt. Ook kun je het integreren met alle betaalmethodes die er maar zijn. Daarnaast kan er vaak ook nog een koppeling gemaakt worden zodat er automatisch verzendlabels worden gemaakt. Het is een eenmalige investering in de toekomst van je bedrijf.

Waarom is een website of webshop belangrijk

We leven in een tijd waar steeds meer digitaal gaat. De corona crisis heeft hier ook een nog grotere invloed op gehad als dat we verwacht hadden. Het digitale is tijdens corona noodzakelijk gebleken en steeds meer mensen zijn toen ook daadwerkelijk overgestapt. Nu zien we dat deze mensen voor meer al 50% nog steeds online blijven bestellen. Ook zien we dat het aantal zoekopdrachten per locatie gestegen is. Wil je opvallen op het internet dan heb je een supersnelle website nodig waarmee je ook nog eens goed rankt op de lokale markt. Dit zorgt niet alleen voor een online boost, maar ook offline zul je hier vele voordelen van gaan merken.

 

Menu