5 tips voor het ontwerpen van een goede huisstijl

Een goede huisstijl zorgt ervoor dat klanten jouw bedrijf in een oogopslag herkennen. Door een sterke huisstijl herkennen klanten jouw bedrijf in een oogopslag. Maar wat zijn de kenmerken van een goede huisstijl? Wil je een huisstijl ontwerp laten maken, dan lees je hieronder 5 tips waar je op moet letten.

 

1. Definieer de identiteit van je bedrijf

Voordat je een huisstijl laat ontwerpen is het verstandig om eerst de identiteit van je bedrijf te definiëren. Wat is het karakter van je bedrijf? Is het hip, serieus of zorgzaam? Wat voor product of dienst lever je en hoe moet zich dat vertalen in de huisstijl? En is je huisstijl wel aantrekkelijk voor je doelgroep?

 

2. Ontwerp een herkenbaar logo

Klanten herkennen je bedrijf aan het logo of beeldmerk. Denk bijvoorbeeld maar aan merken als Apple of Nike. Je logo moet zonder woorden te gebruiken kunnen uitstralen waar je bedrijf voor staat.

 

3. Gebruik passende kleuren

Kleuren wekken op een onbewust niveau associaties op en zijn enorm belangrijk in een huisstijl. Een huisstijl met veel groen zal de associatie van een milieubewust bedrijf opwekken en bij een huisstijl met veel blauw denk je aan een zakelijke dienstverlener.

 

4. Kies een leesbaar font

Het font of lettertype moet bij je bedrijf passen maar wel leesbaar blijven. Je wil klanten geen visitekaartje geven met een onleesbaar telefoonnummer. Kies daarom voor een iets minder uitbundig font wat wel bij je bedrijf past zonder dat de leesbaarheid eronder lijdt. 

 

5. Gebruik de huisstijl in al je communicatie uitingen

Zorg ervoor dat je je huisstijl doorvoert in al je communicatie uitingen zoals een website, briefpapier en visitekaartjes. Dat vergroot de herkenbaarheid van je bedrijf. 

 

Heb je na het lezen van dit artikel genoeg ideeën voor een nieuwe huisstijl maar ben je niet zo handig met al die grafische programma’s? Dat is helemaal niet erg want het is gelukkig niet zo duur om een huisstijl ontwerp laten maken. Vraag gerust een paar offertes op voor een huisstijl bij bijvoorbeeld LogoSnel.nl.

Menu