De belangrijkste cybersecurity trends

Met de nieuwe mogelijkheden op het internet zijn er voor criminelen ook nieuwe opties om met verkeerde bedoelingen schade aan te richten bij de gebruiker. Door aan de slag te gaan met het verbeteren van jouw online vindbaarheid wordt je ook interessanter voor spammers en zul je meer en meer berichten hiervan krijgen. In dit artikel leggen we kort de trends uit zodat jij op de hoogte blijft.

Plesk

Je kunt gebruik maken van Plesk. Plesk is een veilige omgeving waar je je websites kunt beheren. Ook is er steeds een toename van criminele activiteiten in de Cloud. Er zijn steeds meer gebruikers in de Cloud vanwege het feit dat deze vele voordelen biedt. De beveiliging van zulke Cloud zijn echter minder goed. Let daarom goed op de Cloud en pas de veilig toe in je Cloud want er zijn vaak belangrijke gegevens te vinden in de Cloud.

Beveiligen op een ander manier

Vaak zijn bestanden beveiligd door middel van een wachtwoord. Tegenwoordig wordt dat steeds minder gebruikt. In de toekomst is de verwachting dat er andere opties zijn om systemen en bestanden te beveiligen. Bijvoorbeeld via een sms code of via vingerafdrukken. Hackers zijn namelijk graag uit op systemen die beveiligd zijn met wachtwoorden. Deze kunnen zij makkelijker kraken dan als een bestand beveiligd is met een ander manier dan een wachtwoord. Als ze eenmaal ingelogd zijn kunnen ze bijvoorbeeld je website naar beneden halen in de rankings door middel van negatieve SEO.

Het nieuwe internet

Het nieuwe internet, bijvoorbeeld 5G opent nieuwe deuren voor mensen met slechte bedoelingen. 5G is een nog snellere internetverbinding waarbij de signalen anders worden verstuurd en ontvangen. Met het nieuwe 5G betekent er dat er meerdere componenten en apparaten verbonden zijn met het internet. Denk bijvoorbeeld maar eens aan je magnetron of je koelkast. Dit zorgt ervoor dat bedrijven efficiënter kunnen werken. Voor criminelen betekent dit echter dat er meer mogelijkheden zijn om binnen te dringen bij andere apparaten en zo mogelijk je privégegevens kunnen stelen.

Kortom er zijn veel nieuwe mogelijkheden om je te beschermen tegen cybercriminaliteit. Gebruik ze dus en dan blijf je veilig!

Menu