De zomer in Amsterdam

Het wordt steeds weer een beetje warmer. De temperatuur stijgt en de dagen duren langer. Het gevoel van zomer komt om de hoek kijken en hierdoor krijg je misschien wel zin om leuke dingen te ondernemen. Nu is echter de vraag wat je moet doen? Zal je kiezen voor auto huren Amsterdam West en rijden naar de kust? Of wil je liever een lokaal uitje in je eigen stad. Amsterdam biedt vele mogelijkheden tot ontspanning en die worden hieronder op een rijtje gezet.

Stadsstrand

Zodra het warmer wordt zal je al snel toe zijn aan verkoeling. Niets is dan beter dan een stadsstrand en laat Amsterdam daar nou een aantal van hebben. Zo is er Blijburg, een stadsstrand gelegen bij IJburg met een gezellige strandtent waar je heerlijk kan eten. Ook de Sloterplas kan je de nodige verkoeling geven. Hier zijn verschillende sport- en spelprogramma’s en soms zelfs voorstellingen of festivals. Voor een luxere strandervaring kan je terecht bij Strandzuid. Hier bevinden zich ligbedjes en speelt een DJ jouw favoriete muziek.

Stadspark

Naast stranden biedt Amsterdam ook vele parken. Van Vondelpark tot Sarphati- en Westerpark, Amsterdam heeft het allemaal. Je kunt hier heerlijk picknicken met je gezin of bijkletsen met vriendinnen op een kleedje. Ook is er de optie om te barbecueën, houd er echter wel rekening mee dat dit niet in elk park is toegestaan. Bovendien is het mooiste aan de parken dat de toegang gratis is. Het enige wat jij dus nog hoeft te doen is snacks mee te nemen en te gaan liggen in het zonnetje.

De stad uit

Naast al het moois wat Amsterdam te bieden heeft, is het begrijpelijk dat je soms ook even de stad uit wilt. Zeker op zomerse dagen is het fijn om even te genieten van de rust die plekken buiten de stad te bieden hebben. Daarom kan je gaan naar auto huren Amsterdam-Zuidoost en doorrijden naar Loosdrechtse plassen om hier vervolgens de hele dag te genieten op een bootje op het water. Ook zijn er nog andere plekken in de zomer, zoals de Veluwe, waar je ongestoord van de zon kunt genieten.

Menu