Hoe kom je erachter of een domeinnaam beschikbaar is voor je bedrijf?

Wil je graag je eigen website of webshop ontwerpen voor je onderneming? Dan is een van de eerste stappen het checken en registreren van je domeinnaam. De domeinnaam kan de bezoeker helpen om duidelijk te maken waar de website over gaat. Kies in ieder geval voor een duidelijke en makkelijke naam, zodat je online beter gevonden kunt worden. In deze blog lees je hoe je de beschikbaarheid van een domeinnaam kunt controleren en op welke manier je de domeinnaam vervolgens kunt registreren.

Op welke manier kun je de beschikbaarheid van je domeinnaam checken?

Heb je de perfecte domeinnaam in je hoofd en kun je niet wachten om erachter te komen of de naam nog beschikbaar is? Dan kun je dit gelukkig snel en online controleren. Er zijn verschillende sites waarop je de beschikbaarheid van je domeinnaam kunt checken. Vul de naam in en de database laat je direct zien of de naam die je gekozen hebt nog beschikbaar is.

Het is belangrijk dat je domeinnaam makkelijk en pakkend is, zodat je (potentiële) klanten je online makkelijker terug kunnen vinden. Je zou bijvoorbeeld de naam van je onderneming of je merk kunnen inzetten als domeinnaam. Een professionele domeinnaam straalt betrouwbaarheid uit, waardoor bezoekers van je website of webshop sneller een positieve associatie met je onderneming of merk zullen krijgen.

Op welke manier kun jij je domeinnaam registreren?

Is je gewenste domein beschikbaar? Wat fijn, dan is het slim om de domeinnaam zo snel mogelijk onder je eigen naam of de naam van je bedrijf te registreren. Een geregistreerde domeinnaam is een uniek gegeven. Iemand anders kan op het moment dat jij je domeinnaam geregistreerd hebt, namelijk niet meer voor dezelfde naam kiezen. Dit is mooi meegenomen, aangezien je het alleenrecht op de door jou gekozen domeinnaam hebt en houdt. Als eigenaar van een domeinnaam ben jij de enige die gegevens kunt aanpassen, je domeinnaam kunt verhuizen of zelfs verkopen. Je zou bijvoorbeeld een bod van een andere ondernemer kunnen krijgen, omdat hij of zij je domeinnaam wil overkopen. Soms valt daar nog best veel geld mee te verdienen.

Je kunt je domeinnaam heel eenvoudig registreren door al je gegevens in te vullen en met de registratievoorwaarden akkoord te gaan. Je verzoek wordt dan direct in behandeling genomen en wanneer het door het registratiebedrijf is goedgekeurd, kun je de domeinnaam al aan je website of webshop koppelen. 

Menu