Logo laten ontwerpen, waar moet je op letten?

Van plan om een nieuw bedrijf te starten? Daar hoort natuurlijk het laten ontwerpen van een bedrijfslogo bij. Een logo laten ontwerpen is een belangrijk onderdeel van een succesvol bedrijf opzetten. Daarom geven wij hieronder een aantal tips waar je op moet letten voor een sterk logo.

Waar een professioneel logo laten ontwerpen?

Een professioneel logo laten ontwerpen kan je het beste laten doen door iemand die dagelijks bezig is met het ontwerpen van logo’s. Bijvoorbeeld via 15eurologos.nl. Deze logo ontwerper is dagelijks bezig met het maken van prachtige bedrijfslogo’s. Ondanks de lage prijzen voor een logo ontwerp ontvang je een professioneel logo.

Het zelf ontwerpen van een logo of het inschakelen van een student voor het maken van een logo raden wij sterk af. Het bedrijfslogo is zo’n ontzettend belangrijk onderdeel voor het succes van je onderneming dat je dit het beste kunt overlaten aan een professional. 

Herkenbaarheid

Een van de belangrijkste eigenschappen van een sterk logo is dat deze herkenbaar is. Mensen moeten het logo direct herkennen. Al zien ze het logo maar één seconde op een reclamebord langs de snelweg. Ingewikkelde logo’s zijn moeilijk herkenbaar, daarom is het belangrijk om een simpel, uniek en herkenbaar logo te ontwerpen. 

Onderscheidend

Een ander belangrijk onderdeel van een goed logo is dat deze onderscheidend genoeg is. Het logo van je bedrijf moet je natuurlijk onderscheiden van de concurrentie. Het is belangrijk om goed na te denken over of het logo wel onderscheidend genoeg is en hoe je het onderscheidend vermogen kunt versterken.

Hoe duur is het laten ontwerpen van een logo?

De kosten voor het laten ontwerpen van een logo kunnen enorm verschillen. Dit prijsverschil heeft vooral te maken met of je kiest voor een freelancer of een reclamebureau. Ook hebben jouw wensen invloed op de kosten. Zorg dus voor een duidelijke briefing en geef voorbeelden van logo’s die je mooi vindt. De gemiddelde kosten voor een logo ontwerp liggen tussen de 75 en 500 euro.

Menu