Originele ideeën voor marketingcontent

Wanneer je ondernemer bent is marketing een belangrijk aspect voor je organisatie. Door het inzetten van marketingtools ben je in staat om nieuwe klanten te werven en je huidige klanten te behouden. Om succesvol te zijn op sociale media is het belangrijk dat je originele content deelt, hierdoor inspireer jij je doelgroep en bind je deze aan jouw merk! In dit artikel geef ik je een aantal voorbeelden die je kunnen helpen bij het bedenken van originele content!

Bedenk een strategie

Het is belangrijk om van te voren goed in kaart te brengen wie je doelgroep is en wat je daadwerkelijk wilt bereiken met je sociale media. Eerst dien je dit helder te krijgen voor jezelf en daarna kun je verder met het bedenken van originele ideeën om je doelgroep te bereiken.

Animatie video

Op het moment dat je product of dienst veel uitleg nodig heeft, kan het lastig zijn om je product goed uit te leggen in korte tijd bij je doelgroep. In dit geval zou je een animatie video kunnen laten maken. Met een animatie video ben je in staat om in 60 seconde je product haarfijn uit te leggen, zonder dat daar veel tekst voor nodig is. Daarnaast kun je deze animatie video super inzetten op je sociale media kanalen en je website!

Gebruik humor

Emotie verbindt mensen met elkaar en dat is precies wat jij wil creëren bij je doelgroep. Op het moment dat jouw doelgroep zich verbonden voelt met je merk, zullen ze eerder geneigd zijn om weer voor jouw merk te kiezen dan die van de concurrent. Ga voor goede grappen en slimme inhakers!

Stel vragen

Door het gebruik van sociale media kun je rechtstreeks in contact komen met je doelgroep en het is handig om hier gebruik van te maken. Stel je doelgroep vragen over je product of dienst en hoe je dit zou kunnen verbeteren. Ook zou je in ruil een product kunnen aanbieden. Hierdoor ben je in staat om je product aan te passen naar de wensen en behoeften van je doelgroep!

Menu