Verhoog je webshop omzet met deze tips!

Je wilt het maximale uit je webshop halen, door voortdurend te zoeken naar opties om je omzet te verhogen. Er zijn verschillende manieren waarop je de omzet van een webwinkel kunt verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van conversieoptimalisatie, het inzetten op de verbetering van content op je website, het inzetten van sociale kanalen voor een verbeterde interactie met bezoekers, enzovoorts. In dit artikel vind je een aantal handige tips, die je op weg helpen! 

 

Tip 1: conversieoptimalisatie toepassen op je webshop

Probeer zoveel mogelijk bezoekers een actie uit te laten voeren. Dit kan de aankoop van een product zijn, het opvragen van een offerte, het inschrijven voor de nieuwsbrief, enzovoorts. Conversieoptimalisatie helpt je de omzet van je webshop te verbeteren. Des te hoger de conversieratio, des te groter het percentage bezoekers dat een product afneemt. Als de conversieratio optimaal is, kun je aan de slag gaan met het verbeteren van het aantal bezoekers. 

 

Tip 2: laat klanten producten combineren

Verhoog de omzet van je webshop door klanten verschillende producten met elkaar te laten combineren. Zie het als het rek bij de kassa in een fysieke supermarkt. Een paar laatste aanbiedingen verleiden bezoekers van de supermarkt om nog snel wat extra’s op de band te leggen. Dit geldt ook voor webwinkels! Bied gerelateerde producten aan, als consumenten op het punt staan hun bestelling af te ronden. 

 

Tip 3: werk aan een nieuwsbrief voor je webshop

Er zijn verschillende manieren om de binding tussen een consument en je webshop te verbeteren. Het inzetten van een nieuwsbrief is er een voorbeeld van. In de nieuwsbrief kun je verwijzen naar nieuwe producten, naar kortingsacties, enzovoorts. Laat mensen zich bij het plaatsen van een bestelling inschrijven voor de nieuwsbrief, of bied bezoekers een kortingscode aan in ruil voor het achterlaten van hun e-mailadres.

 

Wil je de omzet van je webshop verhogen? Marco Bouman is gespecialiseerd in conversie optimalisatie en weet precies hoe de omzet te verhogen met online marketing.

Menu