Website hoger in Google door content creatie in 3 stappen

Is uw website prachtig, maar krijgt u bijna geen bezoekers? Dat zou goed kunnen komen door het weinig uitvoeren van SEO. Online Marketing Bureaus zouden u erg goed kunnen helpen met content marketing. Zij zorgen ervoor dat er content voor u wordt gemaakt wat uw website bij google promoot. Zo komt u op gerichte zoektermen bovenaan te staan. Maar wat gaan zij precies voor u doen. Dit en meer krijgt u in 3 stappen te weten in deze tekst.

1. Onderwerpen bepalen

Voor dat er content gemaakt kan worden moet er eerst worden onderzocht waar deze content over moet gaan. Er wordt gekeken naar de huidige positie van het bedrijf in de betreffende branche. Ook wordt de hoeveelheid concurrentie doorgenomen. Met onderwerpen worden de zoektermen van google bedoelt. Deze moeten aansluiten op uw website. Door deze zoektermen te verwerken op uw website kunnen ze ook verwerkt worden in de content.

2. Content maken

Dan kan de content gemaakt worden. Maar welke content moet het zijn. Er zijn veel verschillende soorten content. Welk soort er wordt gebruikt ligt meestal aan het soort bedrijf waar content voor gemaakt wordt. Zo wordt er vaak om zoekwoorden hoog in Google te krijgen, teksten geschreven. Dit zijn linkbuilding teksten. Deze linkbuildingteksten bestaan meestal uit 500 woorden en gaan over een bepaald onderwerp wat aansluit op uw website. Door hier de zoekwoorden in te verwerken en er links onder te plaatsen komen de zoekwoorden hoger in de ranking van google te staan. Ook komen mensen op uw site als ze op de links klikken. Dit zorgt dus voor meer bezoekers. Linkplaatsen kan ook gedaan worden. Door op andere sites links te plaatsen van uw website komt uw website hoger in google te staan.

Social media

Content kan bijvoorbeeld ook gemaakt worden voor sociale platformen. Dit is weer met een heel ander doel. Door goede advertenties en aanbiedingen kan uw via het sociale media meer klanten genereren.

Voorkom weinig conversie

Veel bezoekers maar weinig conversie wordt meestal veroorzaakt door verkeerde content creatie. Als mensen via google op iets zoeken wat niet bij uw website aansluit en u ergens bovenaan in de zoekresultaten tegenkomen kan het zo zijn dat ze uw website bezoeken. Hetgeen wat zij zoeken zullen zij dan hoogstwaarschijnlijk niet vinden en uw website weer verlaten. Door de onderwerpen precies op uw website te richten voorkomt u onnodige bezoekers op uw website.

3. Overzicht bekijken

Het online marketing bureau kan aan het einde van het content creatie proces de resultaten van uw website bekijken. Dit is bijna altijd een stuk beter dan de tijd zonder SEO. Zij bespreken met u of u blij bent met de resultaten en wat u misschien beter of anders wilt zien. Houdt er wel rekening mee dat uw website niet in één keer bovenaan bij Google staat.

De drie stappen zijn dus:

  • Onderwerpen bepalen
    • Wat past er qua zoektermen het best bij uw bedrijf en website?
  • Content creatie
    • Content wordt gemaakt zodat uw website hoger in google komt te staan
  • Overzicht bekijken
    • De resultaten worden bekeken en er worden nieuwe doelen gesteld.
Menu